Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φορά δρομείς μας ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Αυστρίας , την Βιέννη και συμμετείχαν στον 41ο Μαραθώνιο της ομώνυμης πόλης .

Ο συγκεκριμένος Μαραθώνιος είναι ένας από τους μεγαλύτερους Μαραθώνιους της Ευρώπης και συγκεντρώνει πάνω από 40.000 δρομείς από όλα τα μέρη του κόσμου σε όλες τις διοργανώσεις (Μαραθώνιος , Ημιμαραθώνιος , σκυταλοδρομία και 5χλμ.).

Οι δρομείς τρέξανε σε μα πολύ όμορφη και γρήγορη διαδρομή η οποία περνούσε από τα περισσότερα σημεία της Βιέννης . Η εκκίνηση δόθηκε από το Ράιχμπρουκε και oι δρομείς τερμάτισαν στην Ρίνγκστρασε, περνώντας από σύγχρονα και ιστορικά αξιοθέατα της Βιέννης . Επίσης, διέσχισαν το θρυλικό Πράτερ Χάου πταλεε που το 2022 τιμήθηκε με την «Παγκόσμια Κληρονομιά Στίβου» και είναι εκεί που ο Ελιουντ Κιπτσόγκε έτρεξε το 2019 τον μαραθώνιο σε κάτω από δύο ώρες (1:59:40) .

Τον αγώνα επέλεξαν πολλοί Έλληνες δρομείς καθώς περισσότεροι από 100 συμμετείχανε στην μαραθώνια απόσταση .

Ανάμεσά τους και οι πέντε δρομείς του Συλλόγου μας . Την καλύτερη επίδοση από τους δρομείς μας πέτυχε ο ταμίας του Συλλόγου μας Δημήτρης Μουχάκης . Ο Δημήτρης, αν και είχε συμμετάσχει σε Μαραθώνιο πριν από 6 βδομάδες (είχε τρέξει στον Μαραθώνιο του Τόκιο στις αρχές Μαρτίου) κινήθηκε από την αρχή σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και διατήρησε τον ρυθμό καθόλη την διαρκεια των 42 χλμ. τερματίζοντας σε 3:06:57 και πιάνοντας το όριο για τον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Ακολούθησε ο Ηλίας Γιακίμης , ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου μας ,όπου στην επιστροφή του σε Μαραθώνιο πέτυχε επίδοση 3:27:36 , ενώ λίγο πιο πίσω τερμάτισε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Λίπας με επίδοση 3:30:33 .

Στον αγώνα είχαμε και γυναικεία συμμετοχή με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου , την Δήμητρα Κελεπούρη , να τερματίζει σε 3:31:34 , βελτιώνοντας το ατομικό της ρεκόρ κατά 21 λεπτά και πετυχαίνοντας μια από τις καλύτερες επιδόσεις για γυναίκα του Συλλόγου μας .

Ο πέμπτος της παρέας , Νίκος Αναστασίου , αν και τραυματίστηκε κατά την διάρκεια του αγώνα ολοκλήρωσε την μαραθώνια απόσταση σε 3:53:46 .

Τα αποτελέσματα των 5 δρομέων μας στον 41ο Μαραθώνιο της Βιέννης

ΣΥΓΧΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΜΑΣ!!!

Σχετικές δημοσιεύσεις